Aquest dimarts s’inicia el curs ‘Per entendre la crisi’ del Seminari Taifa (Sabadell)

L’objectiu del curs es centrarà en comprendre la dinàmica de la crisi en el capitalisme, així com analitzar i comprendre els elements fonamentals que conformen la crisi del capitalisme avui

Curs Per entendre la crisi - Sabadell

Curs Per entendre la crisi - SabadellLes sessions del curs es realitzaran cada dimarts a les 19 hores, del 17 de gener al 21 de febrer, al local de l’Associació de Veïns de Torreguitart, a Alcalde Moix 22.

El curs ‘Per entrendre la crisi’ del Seminari d’Economia Crítica Taifa pretén fer un anàlisi rigurós i comprensible de la crisi econòmica que està patint la nostra societat actual des d’una perspectiva crítica, explicant el funcionament del sistema capitalista i abordant temes clau per entendre la crisi actual, les seves causes i conseqüències.

Aquest curs, totalment gratuït, està dirigit a tota la ciutadania i, especialment, a totes aquelles persones que realitzen una tasca de conscienciació des dels diferents moviments i organitzacions socials de la ciutat.

Les sessions del curs aniran a càrrec dels membres del Seminari Taifa’ Jordi Teixidor, Francisco Ferrer, Elena Idoate i Josep Manel Busqueta.

Sessions del curs:

17 de gener: Elements fonamentals per entendre el funcionament del capitalisme i les seves crisis. En aquesta sessió s’introduiran els elements essencials que han de permetre entendre quines són les relacions socials fonamentals i les institucions clau que regeixen el funcionament del sistema capitalista i la seva dinàmica contradictòria.

24 de gener: Crisi financera. Entendre els mecanismes per mitjà dels quals el capital financer s’allunya de la producció real. Expansió i explosió de la bombolla financera.

31 de gener: Crisi econòmica. Entendre els mecanismes que permeten la generalització de la crisi al conjunt de l’economia i analitzar les causes de la crisi des de la dinàmica de l’economia productiva.

7 de febrer: Crisi del deute. Entendre els mecanismes pels quals l’endeutament exterior (públic, però sobretot privat) es converteix en el principal problema dels països centrals.

Dimarts 14 de febrer: Del deute a les retallades. Entendre la relació entre la crisi del deute i les polítiques que s’estan duent a terme, tant al nostre país com en el conjunt dels països centrals, per tal que el cost de la crisi recaigui sobre les classes populars.

21 de febrer: Cercant sortides a la crisi… Alternatives al capitalisme. Quina sortida a la crisi ens espera? Sortir de la crisi o sortir del capitalisme? Discussió al voltant de les perspectives de futur i de la necessitat de construir alternatives al capitalisme.

Font: Vilaweb Sabadell.