Un dels mecanismes del que es val l’actual sistema econòmic es la seva pròpia complexitat i la dificultat que trobem, les persones que no som economistes professionals, a realitzar un anàlisi documentat del seus mecanismes d’explotació.

“El sistema econòmic; cóm es talla el bacallà?” - Asemblea Raval

“El sistema econòmic; cóm es talla el bacallà?” - Asemblea Raval

“Les retallades son necessàries per salvar l’Estat de Benestar”, “El sistema busca el bé comú” “Aquest és l’únic sistema que portarà benestar a la població”. Aquestes son algunes de les frases recurrents que ens arriben des de dalt per mitjà de polítics i mitjans de comunicació de masses. I el seu missatge és clar “tanqueu els ulls i deixeu-vos portar per nosaltres, els experts”.

Però tots i totes sabem que ens hem de preocupar. Veiem dia a dia com es precaritzen els llocs treball, com deixen gent sense casa, com pugen el preus, com ens retallen els ja limitats serveis socials. De veritat aquesta es la única manera??

En aquesta xerrada intentarem analitzar el funcionament del sistema econòmic des de la vessant financera (els totpoderosos “mercats”) i des de la producció (per qui i per què treballem) per tal d’aprofundir el nostre coneixement del sistema baix el qual s’ens obliga a viure. Després de les exposicions de les persones convidades i les preguntes que podem adreçar-los, farem un petit debat amb les aportacions que vulgueu fer.

En una propera sessió, el 29 de gener, tractarem algunes de les alternatives possibles a aquest sistema depredador.

Ens veiem diumenge 15 de gener a les 18h a la Casa de la Solidaritat al Carrer Vistalegre, 15, del Raval de Barcelona.

Esteu tots i totes convidades!

Font: #asamblearaval