Revolta Global-Esquerra Anticapitalista es fa ressò de la presentació del llibre de Marx “Les crisis del capital” a l’Ateneu Rebel on hi participà el seminari d’economia crítica Taifa.

El passat dijous dia 17 va tenir lloc la presentació del llibre de Marx “Les crisis del capital” a l’Ateneu Rebel. L’acte va ser organitzat per la revista Viento Sur i el Seminari Taifa i va comptar amb la presència de Josep Maria Antentas, professor de sociologia de la UAB i membre de la redacció de Viento Sur, i Francisco Ferrer, economista i membre del Seminari Taifa.

Marx i les crisis del capital

Marx i les crisis del capital

Josep Maria Antentas va analitzar la crisi actual i les respostes de l’elit política i econòmica mundial, i va plantejar els reptes que la crisi crea per a l’esquerra anticapitalista. Francisco Ferrer va exposar les idees bàsiques del pensament de Marx sobre les crisis econòmiques i la seva utilitat per a la comprensió de la crisi actual.

Marx i les crisis del capital

Marx i les crisis del capital

El llibre ha estat editat per l’editorial Sequitur i recull alguns passatges de l’obra de Marx on aquest analitza la lògica de les crisis del capital. Compta també amb una introducció de Daniel Bensaïd, conegut filòsof francès i un dels pensadors marxistes contemporanis de més renom, on analitzar el pensament de Marx sobre la crisis i on analitza també les respostes dominants a la crisi actual, i discutint les diferències entre el plantjament de Keynes als anys trenta front a la crisi de 1929 i el pensament de Marx.

Marx i les crisis del capital

Marx i les crisis del capital

Es tracta d’una obra molt recomanable que, amb poques pàgines, ens introdueix a l’anàlisi de la crisi i els mecanismes per desxifrar-la.

Font: Revolta Global