El futur de les pensions
El futur de les pensions

El futur de les pensions

El passat 18 de març, Elena Idoate presentà a l’ateneu La Barraqueta el llibre “QUÉ PENSIONES, QUÉ FUTURO, el estado del bienestar en el siglo XXI”.

Avui dia, les polítiques liberals antisocials del govern, les mateixes que han provocat la crisi i que l’aprofitaran per retallar-nos drets socials i laborals, no s’aturen ni alhora d’amenaçar les pensions públiques. El govern proposa un allargament de l’edat de jubilació, mentre el mateix ministre promociona els plans privats de pensions.

En un moment, doncs, que el debat és ben viu, la llibreria Sirga presenta aquest dijous el llibre “QUÉ PENSIONES, QUÉ FUTURO, el estado del bienestar en el siglo XXI” (”Quines pensions, quin futur. L’estat del benestar del segle XXI”), d’Icaria Editorial, amb Elena Idoate, coautora i membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa.

Aquest llibre ofereix arguments i dades contundents contra la propaganda de les classes dominants i els seus mitjans. Una defensa de la sostenibilitat de les pensions públiques, enfront dels greus riscos de les pensions privades. Els autors, membres del seminari d’economia crítica Taifa, denuncien que l’interès en impulsar els fons de pensions privats es deu a les necessitats del capital financer i no ofereix garanties ni respon als interessos dels i les jubilades.

Font original: Gracia viva