Una quinzena de persones van assistir ahir dimecres a la tarda a la xerrada-debat que va organitzar el sindicat CNT a Calella amb l’objectiu d’analitzar els causes i les conseqüències de la crisi econòmica.

La xerrada va anar a càrrec de l’economista i membre del seminari Taifa, Ivan Gordillo. Segons ell, l’actual situació econòmica és com una pel·lícula de terror. Ara ens trobem a la tercera fase de la crisi que és la del deute. Segons Gordillo, s’ha arribat a aquesta situació perquè els governants no han fet el que havien de fer. La crisi va començar sent financera i es va traslladar al teixit productiu per la restricció del crèdit. Això va comportar la crisi econòmica i, segons aquest economista, anirà per llarg ja que s’està carregant de deute els estats i això ho acaba pagant la ciutadania.

Un dels problemes més greus és, segons Ivan Gordillo, que el sistema productiu espanyol no genera riquesa ni llocs de treball. Per a ell, s’hauria de canviar el paradigma per tal que el sistema productiu estigui al servei de les necessitats reals de la societat i no pas al servei del benefici privat. A més, destaca que amb els ajustos i retallades no es sortirà de la crisi.

Ivan Gordillo va voler acabar la xerrada d’ahir a Calella amb un to esperançador i positiu. Per a ell és essencial la mobilització ciutadana i els moviments que estan sorgint reclamant un sistema més just.

El sindicat CNT realitza xerrades i debats sobre la crisi arreu de Catalunya.

Font: Radio Calella