Miren Etxezarreta, reconeguda defensora de la interpretació marxista de l’economia, parla en aquesta entrevista a Jornal, dels poders econòmics fàctics i de la complicitat que han trobat en els polítics. Considera que la crisi ha servit d’excusa per fer un atac ‘devastador’ en les condicions de vida de les classes populars. A pesar de tot, reconeix que és optimista quan es tracta de valorar les possibilitats de rebel.lar-se que tenen les persones davant de situacions injustes.
La Catedràtica d’Economia Aplicada de la UAB, és també la Coordinadora del Seminari d’Economia Crítica Taifa, des del que es difon una visió alternativa a l’enfocament econòmic dominant a les universitats actuals, on gent que prové del món universitari vinculat a l’econimia, tracta d’entendre quines són les variables que regeixen la dinàmica d’aquesta societat per tal de poder participar, amb el conjunt dels moviments socials. L’objectiu és la transformació vers una societat ecològicament viable, més justa i satisfactòria per al conjunt de les persones.

Font: Jornal

1 resposta

Trackbacks i pingbacks

  1. […] Març 2011: “Sóc optimista sobre la capacitat que tenen les persones de rebel·lar-se”. Entrevista a Miren Etxezarreta. Jornal […]

Els comentaris estàn tancats.