Diversos membres del Seminari d’Economia Crítica Taïfa imparteixen les sessions que s’allargaran fins al proper 29 de gener
El Moviment Popular de Sabadell i la Candidatura d’Unitat Popular han organitzat per aquest gener un seminari per analitzar des de la crítica la situació de crisi. Amb el títol, ‘La crisi en el capitalisme actual: fonament i impactes’, i de la mà del Seminari d’Economia Crítica ‘Taïfa’, es presenta aquest seminari que té per objectiu analitzar el funcionament del capitalisme, la teoria de la crisi, el paper de la bombolla financera i quins son els seus efectes.
Des de l’inici de la crisi, Sabadell ha registrat un atur rècord, així com una davallada de la contractació en el mateix sentit. Per altra banda, des que els diferents governs (local, autonòmic, estatal o europeu) van acceptar anomenar a la situació actual de ‘crisi’, aquests s’han embarcat a centrar la inversió estatal en ressuscitar l’economia financera i els grans sectors empresarials. Una dinàmica que ha anat lligada a proposicions de rebaixa de drets laborals i a un creixement imparable del nivell d’atur i de pobresa. Des de diferents sectors socials i sindicals, però, s’ha dut a terme una forta crítica a aquesta manera d’afrontar la crisi, assenyalant que aquesta és pròpia del sistema i no respon a cap error ‘casual’. És en aquest sentit que la CUP i l’MPS plantegen aquest seminari que des d’avui i al llarg de tots els dijous de gener, a 2/4 de 8 de la tarda al Casal Pere Quart, repassarà les claus de la crisi i les seves conseqüències.
Segons els organitzadors, que compten amb l’assessorament del Seminari d’Economia Crítica Taïfa, ‘amb aquest seminari volem donar eines per entendre que el capitalisme conté en la seva pròpia natura la crisi com a element de funcionament dinàmic. La crisi, per tant, s’ha convertit en un moment recurrent al llarg de la història del capitalisme que ha permès introduir els canvis necessaris per garantir el funcionament futur del capitalisme com a sistema social hegemònic’. En el seminari hi participaran economistes com Josep Manel Busqueta, Miren Etxezarreta, Francisco Ferrer o Joan Junyent.
La inscripció al curs te un preu de 10 euros en concepte de material, i es realitzarà al mateix punt de la conferència.
Font: Vilaweb