XERRADES D’ACTUALITAT ECONÒMICA DEL SEMINARI TAIFA

Més enllà de la crisi. Cap a on ens porta el capitalisme?
A càrrec de: Francisco Ferrer (membre del seminari Taifa)
Data: 15 de novembre, 19:30h.
Lloc: Ecoconcern, Carrer Mare de Deu del Pilar, 15, ppal. (a prop
del Palau de la Música) Metro: Urquinaona L1,L4.

Els darrers esdeveniments de l’actualitat política i econòmica a Europa demostren com la gestió capitalista de la crisi ens portarà a un escenari on les propostes per sortir de la crisi passen una vegada més per atacar les classes populars. La caiguda dels governs grec i italià són una mostra de la vulneració de la sobirania de les poblacions.

Ara bé, tot aquest programa d’ajustament i retallades socials permetrà al capitalisme sortir de la crisi? Facilitaran aquestes polítiques el retorn del deute contret amb els finançadors internacionals? El capitalisme ha sobrepassat els seus límits sistèmics i allà cap a on anem serà un escenari inèdit diferent a l’anterior a la crisi.

Intentarem aportar al debat sobre cap a on anem l’anàlisi dels límits del capitalisme i quines vies explorarà el capital d’ara endavant en la gestió d’aquesta crisi sistèmica.

Davant dels durs atacs a les condicions de vida i drets socials que la població i les classes treballadores estan experimentant en aquests darrers temps, i convençuts que és important que les persones interessades tinguin la possibilitat de debatre sobre la natura d’aquests atacs, les seves causes i les seves conseqüències, el seminari Taifa es proposa portar a terme una xerrada de debat que
pugui facilitar l’aprofundiment en la comprensió d’aquestes dinàmiques. L’anàlisi i el comentari serà des del punt de vista de les classes populars.

Es proposa que el ponent faci una exposició prèvia d’uns 45-50 minuts i es dediquin al debat uns altres 30 o 45 minuts. El programa es beneficia de la cooperació d´Ecoconcern que presta el suport logístic.

Seminari d’economia crítica Taifa

seminaritaifa@seminaritaifa.org