El municipalisme comunalista. Procés cap a una alternativa al capitalisme.

L’objectiu del curs és reconèixer la potencialitat que té el municipi per engegar processos de transformació social. Les experiències històriques evidencien aquesta capacitat de transformació mentre que la proximitat facilita la participació i la creació de comunitat. El municipalisme no l’entenem com un objectiu en sí mateix sinó com un procés per arribar a una societat alternativa al capitalisme, la societat comunal. Analitzarem els reptes, limitacions i dificultats que les actuals pràctiques municipalistes afronten des de l’aposta institucional: pressupostos, lleis, ordenances,…, per poder reflexionar sobre com avançar cap a pràctiques realment transformadores. A la recerca d’alternatives des del municipi, volem facilitar un espai de debat per avançar en possibles processos comunalistes.

Sessió 1: Apropant-nos als conceptes: subjectes, instruments, processos, alternatives, propietat privada, pública, comunal, poder popular i democràcia, participació,…

Sessió 2: El municipalisme com a procés cap a la societat comunal

Sessió 3: Instruments: Pressupostos i participació municipal

Sessió 4: Experiències, utopies i resistències en la recerca de noves relacions socials

2 respostes
  1. Guillem Cabra
    Guillem Cabra says:

    Bon dia! M’agradaria tenir més informació sobre el curs de municipalisme comunalista. Ja s’ha dut a terme? És possible participar-hi?

    Moltes gràcies!

Els comentaris estàn tancats.