L

L’hora dels voltors

L’editorial el Joc acaba de publicar el llibre L’hora dels voltors: la crisi explicada a una ciutadania estafada escrit per Josep manel Busqueta i prologat per Miren Etxezarreta, ambdós membres del seminari Taifa.

 • Titol: L’hora dels voltors. La crisi explicada a una ciutadania estafada
 • Autor: Josep Manel Busqueta
 • Pròleg: Miren Etxezarreta
 • Editorial: Edicions el Jonc
 • Col·lecció: Muixeranga, 13
 • Pàgines: 253
 • Preu: 15€
 • Preu per a subscriptors/es: 12,75€
 • ISBN: 978-84-938705-1-5
 • Any d’edició: abril de 2013
 • Mides: 13,5 x 20,5 cm
 • Enquadernació: rústica amb solapes
 • Més informació a: www.eljonc.cat o eljonc@gmail.com

L’hora dels voltors. Qui més qui menys en aquestes alçades de la crisi en la qual ens trobem immersos té una idea més o menys formada sobre quines són les funestes conseqüències que el fenomen està comportant i que es presenten dia rere dia en forma de retallades en els serveis públics i la seva privatització, amb draconianes xifres d’atur i pobresa o amb la pèrdua de drets socials i laborals.
Enumerar les patologies que pateix el malalt és tan necessari com diagnosticar les polítiques que ens han dut a l’atzucac actual, contextualitzar-les com pertoca, i no aïlladament, i inserir-les en la pròpia dinàmica del sistema capitalista esdevé un exercici absolutament imprescindible per entendre la veritable naturalesa de les crisis. Una crisi com l’actual no és un fenomen natural ni el resultat del comportament pervers de quatre banquers maldestres, sinó la conseqüència més dramàtica de les pròpies contradiccions del sistema capitalista.
L’hora dels voltors. La crisi explicada a una ciutadania estafada pretén posar el focus, de manera didàctica i intel·ligible, a analitzar les raons de la persistència de la depressió tant des d’un punt de vista global com a escala dels Països Catalans i mostrar com aquesta crisi s’està convertint en l’excusa perfecta per agenollar tota una societat als peus dels poderosos. A més, però, també fa més palesa que mai la necessitat inajornable de cercar alternatives a un sistema fracassat, profundament injust i insolidari, per part de totes aquelles persones que aspiren a viure en una societat de persones lliures i a no ser tractades com a mercaderies.

55 respostes

Trackbacks i pingbacks

 1. […] de Toni Rico del llibre L’hora dels voltors de Josep Manel Busqueta, membre del seminari Taifa. Apocalipsi 12:9 I va ser llançat el gran […]

Els comentaris estàn tancats.