Una membre de Taifa fa una xerrada a alumnes i professors / ACN

Una membre de Taifa fa una xerrada a alumnes i professors / ACN

Els turistes que hi havia a la terminal 2B de l’Aeroport del Prat cap a les cinc d’aquesta tarda (20 d’abril) han vist, sorpresos, com una cinquantena d’alumnes i una desena llarga de professors organitzaven una protesta contra les retallades. Al peu de la cèlebre estàtua d’un cavall de Botero, aquests indignats, que han arribat de diversos instituts del Prat, han fet una classe d’economia amb una membre del grup d’economistes crítics ‘Seminari Taifa’ que ha parlat sobre empresa, capitalisme i la prima de risc amb els joves. Molts dels estudiants es mostraven preocupats pel possible encariment de les taxes universitàries. Després d’una hora d’assemblea, els manifestants han marxat pacíficament.

“Què és la prima de risc? I qui la controla?”. Aquesta ha estat una de les preguntes que ha plantejat un dels alumnes a l’economista que els ha fet una xerrada durant una hora en una protesta insòlita de les diverses que han fet a Catalunya alguns ‘indignats’ amb les retallades. Els estudiants i professors que han organitzat una assemblea a l’Aeroport del Prat provenien de diversos IES de la ciutat, especialment del Salvador Dalí, l’estany de la Ricarda i el Baldiri Guilera.

Durant una hora, alumnes i professors han debatut, asseguts al terra de la terminal 2B, davant de la mirada d’alguns agents de seguretat ciutadana dels Mossos que han vigilat una protesta que ha transcorregut sense incidents mentre alguns turistes se la miraven i d’altres feien fotografies.

“Si m’apugen la taxa de la universitat no hi podré entrar”

Entre els alumnes hi havia preocupació per les darreres retallades en educació, les quals el govern espanyol explicava més o menys a la mateixa hora a la Moncloa. “Als meus pares els costarà pagar la universitat i, com jo, a gairebé tots els fills de famílies del Prat que anem a l’escola pública”, temia Hugo Gómez-Pintado, estudiant de primer de batxillerat de l’IES Salvador Dalí del Prat.

Un seu company de segon, Andrés García, vol fer enginyeria forestal i expressava un temor similar. “Som tres a casa i només el meu pare treballa. Per sort tenim la hipoteca pagada però tot i així m’hauria de posar a treballar per pagar-me els estudis. Si m’apugen la taxa de la universitat no hi podré entrar”, ha advertit.

Font: Ara, BTV, RTVE Catalunya, La Riuada i Que.es

1 resposta

Els comentaris estàn tancats.