Del deute a les retallades. Xerrades del Seminari Taifa sobre l’actualitat econòmica

A càrrec de: Joan Junyent (membre del seminari Taifa)

Data: 17 de maig, 19:30h.

Lloc: Ecoconcern, Carrer Mare de Deu del Pilar, 15, ppal. (a prop del
Palau de la Música) Metro: Urquinaona L1,L4.

Sembla que en el món de l’abundància s’hagi establert el paradigma de l’escassetat. Ens ho estant fent creure. Després d’uns primers anys de crisi en el que les polítiques erràtiques no varen servir de gaire es va optar pel rescat dels poderosos de les finances. Actualment amb l’excusa del creixent deute ens volen imposar la idea que amb l’austeritat de les retallades dels serveis públics i dels drets socials es superarà la difícil situació. Res més enllà d’una gran fal·làcia, aprofitada per imposar aquelles mesures que beneficiïn el restabliment dels beneficis empresarials mentre s’obre les portes del sector públic al capital privat. La connexió entre el deute i la política econòmica basada en retallar i retallar i l’anàlisi del paquet de mesures és el que ens proposem per aquesta sessió.

Davant dels durs atacs a les condicions de vida i drets socials que la població i les classes treballadores estan experimentant en aquests darrers temps, i convençuts que és important que les persones interessades tinguin la possibilitat de debatre sobre la natura d’aquests atacs, les seves causes i les seves conseqüències, el seminari Taifa es proposa portar a terme unes xerrades de debat que puguin facilitar l’aprofundiment en la comprensió d’aquestes
dinàmiques. L’anàlisi i el comentari serà des del punt de vista de les classes populars.

Les xerrades tindran una periodicitat mensual i tindran lloc a Ecoconcern a les 19:30h. Es proposa que un ponent faci una exposició prèvia d’uns 45-50 minuts i es dediquin al debat uns altres 30 o 45 minuts. Els ponents seran membres del seminari Taifa tot i que ocasionalment es contempla convidar altres ponents. El programa es
beneficia de la cooperació d´Ecoconcern que presta el suport logístic.