Mig centenar de presones assisteixen a la xerrada d’Economia Crítica a la UB

Mig centenar de persones va assistir a la xerrada que el SEPC de la UB va organitzar a la facultat d’Economia de Diagonal ahir. El Seminari d’Economia Crítica Taifa va fer una explicació des de la crítica al procés que ha seguit la crisi econòmica en què estem immersos.
Per una banda, es va explicar les causes de fons que han portat l’economia capitalista a entrar en crisi un cop més. Per altra, es va parlar del desenvolupament de la crisi fent especial èmfasi en com la patronal i el govern neoliberal fan i desfan la política per al seu interès, davant una societat oprimida però passiva que només s’ho mira. També es va parlar de la situació actual i futura, de la direcció cap a on anem i de la importància de lluitar per a defensar-nos de la fam capitalista.

A la xerrada, es va explicar, també, la feina del Seminari Taifa, com a agent actiu contra el monopoli del pensament de dretes. Finalment, es va fer un col·loqui on encara van sortir més temes interessants que no es va tenir oportunitat de parlar i que s’espera tocar en noves sessions.

El SEPC, tot i existir un ampli sector universitari que ara per ara resta callat, volem construir el pensament crític a les aules, per això estem programant xerrades i debats que ens ajudin a suplir les grans mancances dels centres educatius actuals. Contra el monopoli del coneixement al servei dels interessos del capital, descobrim el coneixement al servei de la societat. Contra la universitat-fàbrica de treballadors, construïm l’espai de debat, reflexió i anàlisi profund de la realitat.

Font: SEPC