Fa gairebé 4 anys que Rosa Sensat en proposava un repte: preparant material educatiu per a Instituts en matèria d’economia crítica. Ens alegrem de poder presentar el fruit d’aquesta intensa feina.

El proper dimarts, 30 d’abril de 2019, a les 18.30h, presentem a la Sala d’actes de l’Associació de Mestres Rosa Sensat el darrer volum de la col·lecció Dossiers: “Economia crítica a l’aula”, del Seminari Economia Crítica Taifa.

Aquest llibre, que ja podeu adquirir en aquest mateix web, cerca buscar noves maneres d’explicar l’economia a classe, que incorporin relats sovint oblidats en els grans mitjans i les esferes de poder. De què parlem, quan parlem de crisi econòmica? Quin paper té la desigualtat en el sistema econòmic mundial?

“Economia crítica a l’aula. Propostes per a l’ensenyament obligatori” és una obra teorico pràctica que presenta una altra manera d’analitzar i d’explicar l’organització i les dinàmiques de l’economia, que es nodreix fonamentalment de l’escola marxista i postkeynesiana. S’ha escrit amb la voluntat d’assegurar una rigorosa i sòlida formació del professorat i d’oferir un seguit exhaustiu d’activitats a fer per part dels estudiants per evidenciar com determinats grups utilitzen l’economia i el poder per al seu propi benefici en detriment de la majoria de la població. Una obra necessària per entendre la crisi dels estats del benestar i l’augment de les desigualtats, i per mostrar que les coses podrien ser i funcionar d’una altra manera.

Sobre els autors

El Seminari d’Economia Crítica Taifa de Barcelona és un espai obert d’autoformació i de divulgació que té per objectiu la transformació de la societat actual a través de la generació de pensament crític i en connexió permanent amb els moviments socials. Entre les diverses tasques que realitza ha publicat diversos informes, com ara Apunts sobre Marx i natura (2017); La despossessió de la vida quotidiana (2016); Desentranyant la Unió Europea (2014); La crisi a l’Estat espanyol: el rescat dels poderosos (2010); Hi ha pobres perquè hi ha gent molt molt rica (2007)… que es poden trobar al seu web.

La presentació anirà a càrrec de:

Francina Martí, presidenta de l’Associació de Mestres Rosa Sensat
Miren Etxezarreta, catedràtica d’Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i coautora
Mireia Claverol i Ferran Polo, Seminari d’Economia Crítica TAIFA i coautors

Dia: 30 d’abril de 2019
Hora: 18:30h
Lloc: a la Sala d’Actes de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Av. de les Drassanes, 3. Barcelona