Sessions entendre el capitalisme 2022

El dimecres 20 de abril comença una nova edició presencial del curs “Per entendre el capitalisme” del seminari d’economia crítica Taifa.

L’objectiu del curs és la presentació d’una visió rigorosa i crítica dels aspectes més rellevants del capitalisme actual immers en una profunda crisi tot analitzant la seva evolució i les conseqüències pel conjunt de la societat. Des del seminari Taifa proposem una anàlisi de conjunt de la societat capitalista, una aproximació sistèmica que aborda els àmbits de la despossessió social i ecològica, de la dominació patriarcal i de l’explotació laboral. Proposem una explicació, destinada a un públic general, sobre com funciona el sistema productiu i financer, el rol del diner i el mercat en la nostra societat així com el paper de l’Estat i la política econòmica dels governs en l’actual era neoliberal. Aquesta totalitat capitalista està protagonitzada per un conflicte de classes que posa de relleu les múltiples contradiccions del sistema i els propis límits del capital.


Sessions del curs

  • Sessió 1 (20 abril): Introducció. la societat en la qual vivim.
  • Sessió 2 (27 abril): L’estructura fonamental de l’explotació, la dominació i el patriarcat
  • Sessió 3 (4 maig): Marxisme, natura i despossessió
  • Sessió 4 (11 maig): El sistema productiu, canvis en l’organització del treball i la lluita de classes.
  • Sessió 5 (17 maig): El sistema financer i el diner
  • Sessió 6 (25 maig): El paper de la natura de l’Estat i la política econòmica.
  • Sessió 7 (1 juny): Crisis i límits del capitalisme

Inscripcions, preu i pagament

Inscripcions a seminaritaifa@seminaritaifa.org.

El preu d’aquesta activitat és de 30€ que s’hauran d’abonar en metàl·lic el primer dia del curs. Hi ha possibilitat de beques.

Lloc i horari

L’activitat es realitzarà del 20 d’abril al 1 de juny de 2022, de 19h a 21h al Centre Sant Pere (Carrer Sant Pere Més Alt, 25 de Barcelona, Consultar-ho al mapa)