Seminari sobre el marxisme de Manuel Sacristán (Desembre 2015)

Seminari Marxisme SacrsitánEl proper mes de desembre celebrarem a la ciutat de Barcelona un seminari dedicat a Manuel Sacristán. A part de la necessitat de llegir i rellegir el pensament del que fora traductor, lògic i filòsof marxista, dos són els motius que ens porten a proposar aquest seminari: el 30è aniversari de la seva mort i la publcació el 2014 del volum que reuneix per primera vegada en anglès una part dels seus escrits  en una prestigiosa colecció de clàsics del Marxisme: Renzo Llorente (ed.), The Marxism of Manuel Sacristán. From Communism to the New Social Movements (Leiden/Boston: Brill, 2014).

El Seminari estaria adreçat principlament a persones joves, interessades pel marxisme des dels nous movimients socials i polítics. La intenció és donar a conéixer l’obra i el llegat polític d’aquest important filòsof marxista del nostre país, en un seminari on les seves visions i propostes es puguin debatre de forma oberta.

Les sessions es faran a l’Ateneu Roig (C/de Ciudad Real, 25. 08012. Barcelona) a les 19h:

  1. El marxisme ecològic de Manuel Sacristán. Text de referència: Manuel Sacristán, “Algunos atisbos político-ecológicos en Marx” (publicat a la revista Mientras Tanto, num.21, Barcelona, 1984). Ponents: Enric Tello (mientras tanto) i Francisco Navarro i Antoni Puis (seminari Taifa). 4 de desembre

  2. Quin marxisme pel segle XXI? Text de referència: Manuel Sacristán, “Qué Marx se leerá en el siglo XXI?” (publicat a la revista Mientras Tanto, num. 16-17, Barcelona, 1983). Ponents: Xavier Pedrol (mientras tanto) i Edgar Manjarín (Ateneu Roig). 11 de desembre.

  3. Es pot fer una revolució sense violència? Tex de referència: “Una conversación con Wolgang Harich y Manuel Sacristán” (publicat a la revista Mientras Tanto, mum. 8, Barcelona, 1981). Ponents: José Luis Gordillo (mientras tanto) i Jordi Calvo (Centre Delàs). 18 de desembre.

Els textos proposats pel debat els podeu descarregar aquí:

Manuel Sacristán: Atisbos político-ecológicos en Marx

Manuel Sacristán: Qué Marx se leerá en el siglo XXI?

Manuel Sacristán conversa con Wolgang Harich

Las ideas políticas de Manuel Sacristán (Francisco Fdez. Buey)

Esteu convidats!