E. Idoate - Casal Despertaferro Reus

E. Idoate - Casal Despertaferro de Reus

El passat dissabte a la tarda es va fer al Casal Despertaferro, en el marc d’una escola de formació de la coordinadora de l’Esquerra Independentista del Camp, el seminari d’economia crítica TAIFA, on ens va parlar dels serveis públics i la privatització des del punt de vista econòmic.

L’Elena Idoate del Seminari d’Economia Crítica TAIFA, va ser convidada al Casal Despertaferro, per tal de presentar-no el darrer informe que ha elaborat el col·lectiu, amb el títol de “La estrategia del capital”. D’aquesta manera, des de la coordinadora es volien posar les bases teòriques de la campanya “No són retallades, són privatitzacions” que es desenvoluparà en els propers mesos arreu de les nostres comarques. (continua)

En aquesta xerrada, Idoate ens va parlar de com la dinàmica del capitalisme, centrada en l’expansió permanent de nous mercats, així com la conjuntura actual de crisi financera, bancària i del deute, provoca que el sector privat vulgui apropiar-se dels serveis públics responsabilitat de l’Estat. Un procés que ja porta dècades funcionant a l’Estat espanyol (Iberia, Telefónica,…), però que a mesura que avança posa més en perill el dèbil Estat del Benestar, ja que afecta a serveis de caràcter més elemental, com la sanitat o l’educació.

Font: Casal Despertaferro