El seminari Taifa i el casal poular de Vilafranca organitzen durant els mesos d’octubre i novembre el curs “reflexionant sobre les alternatives al capitalisme”.

L’objectiu del curs és la presentació d’una visió rigorosa i crítica dels aspectes més rellevants del capitalisme actual immers en una profunda crisi tot analitzant la seva evolució i les conseqüències pel conjunt de la societat. Des del seminari Taifa proposem una anàlisi de conjunt de la societat capitalista, una aproximació sistèmica que aborda els àmbits de la despossessió social i ecològica, de la dominació patriarcal i de l’explotació laboral. Proposem una explicació, destinada a un públic general, sobre com funciona el sistema productiu i financer, el rol del diner i el mercat en la nostra societat així com el paper de l’Estat i la política econòmica dels governs en l’actual era neoliberal. Aquesta totalitat capitalista està protagonitzada per un conflicte de classes que posa de relleu les múltiples contradiccions del sistema i els propis límits del capital.

És  un fet que cada cop hi ha més persones que és pregunten sobre les alternatives a un model de societat capitalista indesitjable per la   majoria de les persones que habitem el planeta. L’objectiu d’aquest curs se centra en plantejar diferents propostes, idees, arguments, etc, que serveixin per la reflexió i per l’acció a totes aquelles persones que tenen la voluntat de participar en aquest procés de transformació social. Així doncs el que pretenem és oferir una perspectiva amplia, tant a nivell històric com metodològic, al voltant del debat sobre les alternatives que serveixi per enriquir el bagatge col·lectiu per la transformació social.

Sessions del curs

– Conceptes, criteris i fonaments. Utòpics clàssics.
– Algunes propostes d’experiències històriques i normatives.
– Socialisme del segle XXI ​i model auto-centrat.
– Municipalisme.
– Enfocaments sobre la producció.
– Repensant l’aquí i l’ara.

 

Preu i pagament

El cost total del curs és de 25€ pels no socis/es i 20€ pels socis/es que s’hauran d’abonar en metàl·lic el primer dia del curs.

 

Inscripció

Inscripcions a través d’aquest enllaç

Horaris i calendari

L’activitat durarà sis divendres seguits, iniciant-se el 20 d’octubre, per tant, es realitzarà els següents dies: 20 d’octubre, 27 d’octubre, 3 de novembre, 10 de novembre, 17 de novembre i 24 de novembre.

L’horari serà de 19h a 21h