En motiu de l’1 de maig, l’assemblea local d’Endavant i la CUP Cardedeu van presentar ahir, dimarts
24 d’abril, una xerrada entorn les alternatives al capitalisme. La sala que acollia aquest acte es va omplir per tal d’escoltar Josep Manel Busqueta,membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa.

La xerrada va constar d’una petita introducció de les raons per plantejar un nou model al capitalisme. Busqueta va exposar que un sistema que es basa en l’explotació i el màxim benefici en el menor temps possible no és desitjable. Mostra d’això és el col·lapse d’aquest sistema econòmic en diferents aspectes clau com poden ser el social, l’ecològic i el democràtic.

Busqueta va presentar elements importants pel debat de cara a plantejar les alternatives possibles, consensos assumibles i no excloents en els diferents moviments socials, com poden ser: la democratització de l’economia, el repartiment del treball i la riquesa o nous valors centrats en la cooperació. Horitzons possibles que caldria anar construint des de ja mateix, amb la força de la raó però també amb la força de la mobilització popular.

Font: Endavant