Amb la renda bàsica tothom tindria un mínim per sobreviure i capacitat de despesa’. El membre del seminari d’economia política de Taïfa José Iglesias ha defensat la instauració de la renda bàsica aquest dilluns en un sopar-tertúlia organitzat per la secció local de la CUP (Sant Cugat del Vallès). Segons Iglesias, la instauració d’un sou mínim per a tothom, treballi o no, asseguraria unes condicions dignes de vida i alhora incrementaria la demanda de productes i serveis, revertint al conjunt de la societat.

Jose Iglesias - Sant Cugat

Jose Iglesias - Sant Cugat

Iglesias ha explicat a l’espai Terra Dolça les seves investigacions al voltant de la renda bàsica i ha destacat que tot i els problemes que es poden produir com és la possibilitat d’inflació en els preus o la manca de motivació per treballar, els avantatges superarien aquest inconvenients. Són declaracions a Cugat.cat.

És una manera de redistribuir perquè amb aquest diners vas al mercat a comprar i creix la demanda.

Aquest increment de la capacitat de compra comportaria, afirma Iglesias, l’augment de la recaptació d’impostos, que ajudarien a la supervivència del sistema. Per controlar l’estabilitat dels preus i assegurar que l’estat seguís sent solvent, el govern hauria de supervisar el bon funcionament i implementar mesures correctores en cas que fos necessari.

Font: ADRIÀ CLARAMUNT – Radio Sant Cugat