L’objectiu del curs es centrarà en comprendre la dinàmica de la crisi en el capitalisme, així com analitzar i comprendre els elements fonamentals que conformen la crisi del capitalisme avui

Curs Per entendre la crisi - Sabadell

Curs Per entendre la crisi - Sabadell



Les sessions del curs es realitzaran cada dimarts a les 19 hores, del 17 de gener al 21 de febrer, al local de l’Associació de Veïns de Torreguitart, a Alcalde Moix 22.

El curs ‘Per entrendre la crisi’ del Seminari d’Economia Crítica Taifa pretén fer un anàlisi rigurós i comprensible de la crisi econòmica que està patint la nostra societat actual des d’una perspectiva crítica, explicant el funcionament del sistema capitalista i abordant temes clau per entendre la crisi actual, les seves causes i conseqüències.

Aquest curs, totalment gratuït, està dirigit a tota la ciutadania i, especialment, a totes aquelles persones que realitzen una tasca de conscienciació des dels diferents moviments i organitzacions socials de la ciutat.

Les sessions del curs aniran a càrrec dels membres del Seminari Taifa’ Jordi Teixidor, Francisco Ferrer, Elena Idoate i Josep Manel Busqueta.

Sessions del curs:

17 de gener: Elements fonamentals per entendre el funcionament del capitalisme i les seves crisis. En aquesta sessió s’introduiran els elements essencials que han de permetre entendre quines són les relacions socials fonamentals i les institucions clau que regeixen el funcionament del sistema capitalista i la seva dinàmica contradictòria.

24 de gener: Crisi financera. Entendre els mecanismes per mitjà dels quals el capital financer s’allunya de la producció real. Expansió i explosió de la bombolla financera.

31 de gener: Crisi econòmica. Entendre els mecanismes que permeten la generalització de la crisi al conjunt de l’economia i analitzar les causes de la crisi des de la dinàmica de l’economia productiva.

7 de febrer: Crisi del deute. Entendre els mecanismes pels quals l’endeutament exterior (públic, però sobretot privat) es converteix en el principal problema dels països centrals.

Dimarts 14 de febrer: Del deute a les retallades. Entendre la relació entre la crisi del deute i les polítiques que s’estan duent a terme, tant al nostre país com en el conjunt dels països centrals, per tal que el cost de la crisi recaigui sobre les classes populars.

21 de febrer: Cercant sortides a la crisi… Alternatives al capitalisme. Quina sortida a la crisi ens espera? Sortir de la crisi o sortir del capitalisme? Discussió al voltant de les perspectives de futur i de la necessitat de construir alternatives al capitalisme.

Font: Vilaweb Sabadell.