Xerrades del Seminari Taifa sobre l’actualitat econòmica.

És possible sortir de la crisi atacant les classes populars i amb el mateix model productiu?

A càrrec de: Francisco Ferrer i Elena Idoate (membres del seminari Taifa)
Data: 28 d’abril, 19:30h.
Lloc: Ecoconcern, Carrer Mare de Deu del Pilar, 15, ppal. (a prop del Palau de la Música) Metro:
Urquinaona L1,L4.

En els darrers mesos, han aparegut diferents posicions respecte a la recuperació de l’economia espanyola. Els governs central i autonòmic estan portant a terme una política de retallades socials per a reduir el dèficit alhora que s’obre la porta de les caixes d’estalvi i els serveis públics al capital privat. La hipòtesi d’un rescat per part de la Unió Europea en cas que l’estat no pugui fer front al deute compromès amenaça l’economia. Però alhora se’ns diu que l’estat espanyol no és com Grècia, Irlanda o Portugal.

S’està parlant de tots aquest elements però no es parla del sistema productiu i de les relacions laborals, ambdues molt deteriorades i altament precàries molt abans de la crisi. Tractarem doncs, la vessant productiva i les relacions laborals perquè lo econòmic no està separat de lo social; de la debilitat del model productiu i com no s’està fent res
per a millorar-lo, de com això que anomenen “nou model de creixement” no té una base econòmica i social sòlida, i de la importància de la relació capital-treball en una hipotètica recuperació de la crisi.

Davant dels durs atacs a les condicions de vida i drets socials que la població i les classes treballadores estan experimentant en aquests darrers temps, i convençuts que és important que les persones interessades tinguin la possibilitat de debatre sobre la natura d’aquests atacs, les seves causes i les seves conseqüències, el seminari Taifa es proposa realitzar unes xerrades de debat que puguin facilitar l’aprofundiment en la comprensió d’aquestes dinàmiques. L’anàlisi i el comentari serà des del punt de vista de les classes populars.

Les xerrades tindran una periodicitat mensual i tindran lloc a Ecoconcern a les 19:30h. Es proposa que un ponent faci una exposició prèvia d’uns 45 minuts i es dediquin al debat uns altres 30 o 45 minuts. Els ponents seran membres del seminari Taifa tot i que ocasionalment es contempla la possibilitat de convidar altres ponents. El
programa es beneficia de la cooperació d´Ecoconcern que presta el suport logístic.