Davant dels durs atacs a les condicions de vida i drets socials que la població i les classes treballadores estan experimentant en aquests darrers temps, i convençuts que és important que les persones interessades tinguin la possibilitat de debatre sobre la natura d’aquests atacs, les seves causes i les seves conseqüències, el seminari Taifa es proposa iniciar unes xerrades de debat que puguin facilitar l’aprofundiment en la comprensió d’aquestes dinàmiques. L’anàlisi i el comentari serà sempre des del punt de vista de les classes populars.

Les xerrades tindran una periodicitat no definida i tindran lloc a Ecoconcern a les 19:30h. Es proposa que un ponent faci una exposició prèvia d’uns 45 minuts i es dediquin al debat uns altres 30 o 45 minuts. Els ponents seran membres del seminari Taifa tot i que ocasionalment es contempla convidar altres ponents. El programa es beneficia de la cooperació d’Ecoconcern que presta el suport logístic.

Durant el primer semestre del 2011 s’han tractat els temes següents: la reforma de les caixes d’Estalvi, la reforma de les pensions, el Pacte de l’Euro, la reforma laboral i el model productiu, la crisi del deute i les retallades.