La Trobada Ciutadana per la igualtat de drets, celebrada hui a la seu del Consell de la Joventut de la capital del Túria, ha sigut un fòrum obert de debat i participació sobre la realitat actual i el paper de la Unió Europea.
La cita ha estat convocada per la “Campanya Valenciana Contra l’Europa delCapital i la Guerra i les seues Crisis, Per la Solidaritat entre els Pobles” com a resposta a la cimera de ministres de la igualtat de la Unió Europea celebrada aquesta setmana a València.
Era el complement a la manifestació que dijous passat reuní més de 1500 valencians i valencianes i que va recórrer els carrers del centre de la ciutat sota el lema “L’Europa de les multinacionals i els banquers no és la nostra”.

La Trobada, molt participativa, ha comptat amb tres tallers: drets de ciutadania-immigració,igualtat de gènere, i drets socials. A la primera conferència que duia per títol “La Repressió del Migrant a l’Europa Fortalesa” han participat companys i companyes dels col·lectius CEAR, “En voz alta”, i Norma Falconi de “Papers per tothom”. En la segona conferència que duia per títol “Les conseqüències de les polítiques patriarcals de la UE” han participat Alba Teresa Higuera (Colòm­bia), Doris Benegas (Castella) i Alma Cruz (Guatemala). L’últim taller “L’atac de la UE als drets socials” ha sigut a càrrec del col·lectiu Taifa d’economia crítica. El tractament d’aquestes tres perspectives ha donat una visió més global del paper de la Unió Europea com a projecte capitalista al servei de la classe dominant i de les seues conseqüències perjudicials sobre la majoria de la societat, sobre la classe treballadora, i de manera molt més greu sobre les dones i els immigrants.

Una paella popular a l’Ateneu Popular de València, elaborada pel col·lectiu de colombians “Entreiguales”, ha servit com a dinar de germanor i aquesta vesprada a les 18:30h i des de Ca Revolta tindrà lloc una cercavila pel centre de la ciutat assenyalant els punts negres del neoliberalisme.

Font: llibertat.cat