El passat 23 de març una trentena de persones va assistir a la taula rodona que va tenir lloc a l’Espai Jove l’Estrella de Vilassar de Dalt.

L’acte enmarcat dins les activitats del Maresme Feminista i organitzat per Arran Vilassar-Cabrils, va comptar amb la prèsencia de la Elena Idoate del Seminari Taifa, la Lucía de la PAH, la Blanca i la Rocío, dones afectades per la hipoteca.

En primer lloc, la Elena va obrir la taula amb una introducció de caràcter més aviat teòric sobre les estructures patriarcals i capitalistes, la seva interacció i les conseqüències d’aquesta, traduïdes en l’actual situació de despossesió social i crisi profundament feminitzada; a més, la ponent va fer una breu exposició i elogi del feminisme com a eina per afrontar la ofensiva patriarcal i capitalista.

En segon lloc, la Lucía, la Blanca i la Rocio van exposar, des de la experiència més directa el seu punt de vista sobre el paper de la dona en un problemàtica tan concreta com l’habitatge i els desnonaments. La Lucía ho va fer com a activista i la Blanca i la Rocio com afectades, tanmateix, hi havia certs denominadors comuns en allò que explicaven: el paper central de la dona en la família, tan a l’hora de carregar amb el pes de l’empobriment i les situacions de violència immobiliària, com a l’hora d’esdevenir subjectes actius en lluita contra la injustícia, la pròpia misèria i l’estafa bancària.

La xerrada sencera va quedar emregistrada per cortesia de Ràdio Vilassar.

Tan des d’Arran Vilassar-Cabrils com per part del Maresme Feminista, s’ha valorat molt posivitivament la xerrada, en especial la dosi de motivació, la inspiració i la solidaritat que han suscitat el testimoni de la Blanca i la Rocío.

Audio:

Fontshttp://maresmefeminista.wordpress.com

http://arranvilassarcabrils.wordpress.com/